1059 - 15 ianuarie 2018 - COMUNITATEA ROMÂNO-AMERICANÃ

In Memoriam - A plecat şi Lucky - O viaţă de artist. Dialog cu Lucky Marinescu, despre ce inseamna să faci muzică în România şi în SUA
Ziua Națională, sărbătorită de Misiunea Permanentă a României la ONU printr-o recepție
Proiectul pentru modificarea și completarea Legii cetățeniei române, în dezbatere publică la Ministerul Justiției
Finanţări nerambursabile disponibile pentru românii de peste hotare + sesiune deschisă pe tot parcursul anului
Apel pentru toţi credincioşii ortodocşi români - Pentru strângerea de fonduri necesare terminării construcţiei Bisericii ortodoxe române ”Sfântul Gheorghe şi Sfântul Dimitrie cel Nou” din Las Vegas
Anunţ - Biserica “Sfântul Nicolae” din Riverside, California


 

 

California Travel

In Memoriam
A plecat şi Lucky
O viaţă de artist.
Dialog cu Lucky Marinescu, despre ce inseamna faci muzică în România şi în SUA
de Octavian Curpaş, Phoenix , Arizona
Interviu realizat în august 2009

Lucky Marinescu apartine unei generatii de artisti ce a ramas ca un reper pentru teatrul liric romanesc. Calitatile vocale excelente, talentul, pregatirea temeinica, dar si fizicul agreabil au ajutat-o pe aceasta sa ajunga foarte repede, o stea pe firmamentul muzicii noastre usoare. Oamenii se obisnuisera cu vocea ei si o ascultau de fiecare data, cu aceeasi placere. Devenise pentru foarte multi, artista preferata si facea o impresie buna asupra publicului. Lucky Marinescu s-a nascut pe 12 iulie 1934, la Cahul, inRepublica Moldova . Este absolventa a Conservatorului Gheorghe Dima, din Cluj. De altfel, toata copilaria si tineretea ei prind forma si se deruleaza, in acest oras. De primii ani de viata, pe artista o leaga amintiri de neuitat. Ii placeau patinajul, echitatia, dansul, dar mai ales, isi dorea inca de pe atunci, sa devina vedeta. Nu o data, aceasta isi improviza din te miri ce, un microfon si ii incanta pe toti cu vocea ei. Cei care au sprijinit-o, au inteles-o si au ajutat-o pe Lucky Marinescu sa isi vada visul cu ochii, au fost bunicii si parintii, care nu au precupetit nimic pentru ca intr-o zi, copilul lor drag sa isi implineasca nazuintele. In prezent,Lucky Marinescu locuieste in Bucuresti. Are un fiu, Laurentiu, care a mostenit pasiunea pentru muzica a mamei sale.
- De unde a pornit interesul tau pentru muzica usoara
- Mi-a placut acest gen.
- In ce spectacol ai debutat ?
- Am debutat in spectacolulMagazinul de stat”, cu N. Stroe si Zizi Serban, la Teatrul Savoy ” din Bucuresti, in anul 1954. Primul succes l-am avut cu spectacolul “N-aveti un bilet in plus?”, alaturi de Ion Dichiseanu, Radu Zaharescu si Horia Serbanescu, la Sala Dalles.
- Ai debutat alaturi de mari nume ale teatrului de revista. Despre cine e vorba?
- Ion Dichiseanu, Radu Zaharescu si Horia Serbanescu. Am jucat in toate premierele teatrului, alaturi N.Stroe, Mircea Crisan, Zizi Serban, Ovid Teodorescu, Nicolae Nitescu, Luigi Ionescu, Dorina Draghici, s.a.
- Ce ai interpretat la debut ?
- Prima melodie interpretata a fost "5 minute", text Lucky Marinescu dupa o melodie ruseasca.
- Ce a reprezentat pentru tine teatrul Savoy din Bucuresti?
- Primul pas spre ceea ce am devenit mai tarziu.
- Dupa Savoy, ai facut parte din echipa artistica a teatrului „Ion Vasilescu” din Bucuresti. Intre ce ani ai aparut pe scena acestui teatru?
- Intre anii 1972 si 1973, am facut parte din echipa artistica a Teatrului „Ion Vasilescu” din Bucuresti.
- Cata experienta ai capatat aici?
- Foarte multa.
- Unde ai facut turnee impreuna cu colegii de la „Ion Vasilescu”?
- Am mers in turnee in tarile Europei. Am cantat pe scena Olympia din Paris si la Teatrul de Revisa Bobino, Montparnasse, Paris .
Ce a urmat dupa teatrul „Ion Vasilescu” ? 
- Multe alte spectacole in tara si in strainatate.
- Doua dintre piesele interpretate de tine - „Replici”, compusa de Laurentiu Profeta, cantata in duet cu Cornel Constantiniu si "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie"- au devenit hit-uri nationaleCand s-a intamplat acest lucru si prin ce s-au remarcat cele doua slagare?
- Cu 30 de ani in urma si au fost un succes deosebit.
- Ce compozitori au scris pentru tine? Te rugam sa ne numesti cateva slagare din repertoriul tau.
- Laurentiu Profeta, „Replici”, Nicolae Kirculescu, „Asa incepe dragostea”, Temistocle Popa, „Pana una alta”,Vasile Veselvschi, „Cat e luna, cat e soare”, Ileana Toader ,"Ciresii de la noi" si "Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie" (M. Eminescu), Sile Dinicu, "Nu stiu ce sa cred?", Ileana Toader - Aurel Giroveanu, "Adio triste poezii", Richard Bartzer, "Ai uitat sa vii la intalnire".
- Cand ai ajuns in Statele Unite si in ce imprejurari ?
- In anul 1985, m-am stabilit la New York .
- A fost America o provocare pentru cariera ta artistica?
- Da, sigur ca da.
- In ce an ai parasit America ?
- Dupa 11 ani, am revenit in Romania .
- De ce te-ai decis sa revii in tara ?
- Nu stiu de ce am revenit in Romania . Nu am o explicatie logica. Poate pentru ca m-a tras sufletul inapoi. Sau m-a chemat tara . Mi-era dor de vecin, sa-i spun «Buna dimineata. Mi-era dor sa ma duc la colt, la piine si sa intreb - «De ce nu e painea proaspata sau vizavi, la magazin,sa aleg rosiile sau pentru ca „iarba verde de acasa, sa ma ratacesc prin lume nu ma lasa!”
- Odata ajunsa in Romania ai continuat sa te ocupi de muzica ?
- Da, muzica e viata mea.
- Vorbeste-ne despre show-ul pe care il realizezi in prezent, alaturi de scriitoarea Rodica Elena Lupu.
- Din anul 2006, sunt moderatoare la DDTV - "Show Lucky", emisiune in direct, in fiecare sambata seara, unde de mai bine de un an, alaturi de mine, este scriitoarea Rodica Elena Lupu.
- Diploma de Onoare in cadrul Galei Muzicii Usoare Romanesti „O zi printre stele” a Ministerului Culturii si Cultelor (2002) si DISCUL DE AUR, pentru merite deosebite si pentru promovarea muzicii populare (2008) reprezinta doua momente de referinta pentru Lucky Marinescu. Ce ai simtit atunci cand ai primit aceste distinctii?
- Bucuria ca am cantat pentru cei care ma iubesc, ca le-am daruit din inima aceste cantece ale mele.
- Tot in 2008 ai lansat si doua CD-uri - "Cuvinte de iubire", (Eurostar Studio) si "Nu ma uita, Lucky", in cadrul Targului International de Carte si Muzica, Brasov . La ce lucrezi in prezent si ce ti-ai propus pentru viitor?
- Emisiunea la TV continua si ma gandesc sa imprim un nou CD.
- Ce genuri de muzica asculti si care sunt artistii tai preferati?
- Clasica, populara. Am multi artisti preferati.
- Daca nu ai fi facut muzica, pentru ce alta profesie ai fi optat?
- Poate pentru teatru.
- Cum iti petreci timpul liber?
- Pregatesc emisiunea mea saptamanala. Ma ocup de clubul pensionarilor fara varsta.
- Ce hobby-uri ai?
- Muzica.
- Ai dori sa le faci vreo recomandare artistilor in devenire, tinerilor care intentioneaza sa urmeze o cariera in muzica
- Sa o faca, dar trebuie multa munca, perseverenta, talent si dragoste de publicul care ne urca si ne coboara.
- Cititorilor nostri ce ai vrea sa le spui
- Tot ceea ce imi doresc mie, le doresc si lor.

top

Ziua Națională, sărbătorită de Misiunea Permanentă a României la ONU printr-o recepție

Ziua
Națională a României a fost sărbătorită de Misiunea Permanentă a României la ONU prin organizarea unei recepții la 1 Decembrie 2017, potrivit unui comunicat difuzat de Misiunea Permanentă a țării noastre la ONU.
'
La 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, Transilvania a decis unirea cu România, după ce la 9 aprilie Basarabia își proclamase realipirea la țara-mamă, iar Bucovina făcuse același lucru la 15 noiembrie 1918. Toate provinciile istorice locuite de români erau, astfel, reunite din nou în interiorul acelorași frontiere. Făcând acest lucru, străbunicii noștri au transpus în realitate principiul autodeterminării popoarelor, enunțat la 11 februarie 1918 de către președintele american Woodrow Wilson. Istoria modelează prezentul: onorăm astăzi memoria celor care au înfăptuit Statul român unitar modern, bazat pe egalitatea și libertatea tuturor cetățenilor săi', a declarat Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, care s-a adresat celor prezenți, evidențiind semnificația specială a momentului.
Ambasadorul României la ONU a arătat, totodată, : 'Loială principiilor Marii Uniri, România a devenit în 1919 membru fondator al Ligii Națiunilor, iar în 1946 a solicitat aderarea la ONU. În contextul Războiului Rece, aceasta a fost, însă, posibilă abia la 14 decembrie 1955. Astăzi, România are relații diplomatice cu alte 187 de țări și o largă rețea diplomatică pe cinci continente, iar ONU se află în centrul cooperării noastre multilaterale. România investește în diplomația preventivă, construcția păcii și mediere. Cu un buget de 200 milioane Euro alocat asistenței pentru dezvoltare, România contribuie la creșterea capacității instituționale, oferă asistență electorală, reconstrucție post-conflict și sprijin în domeniul educației într-o serie de țări în curs de dezvoltare. Începând cu anul 1991, peste 12.500 militari români au participat în 20 de misiuni ONU de menținere a păcii. România se clasează pe primul loc între statele UE în privința contribuției cu polițiști la misiuni sub drapel ONU și este singura țară care furnizează organizației unități constituite de protecție apropiată pentru demnitarii ONU care se deplasează în zone de mare risc'.
Potrivit comunicatului, în acest context, diplomatul român a menționat ca România va deține Președinția semestrială a UE în semestrul întâi 2019, precum și importanța candidaturii țării noastre la un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. 'Pe baza acestei tradiții atât de solide, în anul 2006 România și-a depus candidatura pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate, pentru perioada 2020-2021. Motto-ul campaniei noastre reflectă credo-ul României la ONU — Un angajament pe termen lung în favoarea Păcii, Justiției și Dezvoltării. Când vor avea loc alegerile pentru Consiliul de Securitate, în iunie 2019, România va avea deja o tradiție de 100 de ani în diplomația multilaterală', a subliniat ambasadorul Jinga.
Recepția oferită de Misiunea României la ONU a fost apreciată elogios de cei peste 300 de invitați, între care un număr impresionant de ambasadori, înalți oficiali ONU, diplomați din toate regiunile lumii, precum și funcționari internaționali de origine română din cadrul Organizației, mai precizează comunicatul Misiunii Permanente.
ICR: Concerte, expoziții și recitaluri de poezie dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României
Reprezentanțele Institutului Cultural Român (ICR) din străinătate au organizat ample manifestări culturale, concerte și expoziții cu prilejul sărbătorii Zilei Naționale.
* ICR "Titu Maiorescu" de la Berlin și Ambasada României în Republica Federală Germană realizează un dublu eveniment de anvergurăomagierea a 100 de ani de la nașterea compozitorului și pianistului Dinu Lipatti și organizarea Zilei Naționale a României la Berlin . Astfel, în data de 7 decembrie va avea loc un concert de muzică clasică, iar în sala de concert va fi prezentată o expoziție dedicată lui Dinu Lipatti, realizată de Muzeul "George Enescu" din București.
* În data de 4 decembrie, va avea loc un concert organizat în colaborare cu Ambasada României, susținut de Trupa Nightlosers la Hotelul Marriott din Budapesta. Trupa Nightlosers va interpreta o selecție de piese de pe ultimele albume lansate.
* ICR "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul împreună cu Consulatul General al României la Istanbul propun organizarea unui concert extraordinar susținut de Orchestra Română de Tineret, în data de 5 decembrie, în Sala de concerte Cemal Reșit Rey.
Un alt eveniment cu ocazia celebrării Zilei Naționale va fi concertul de muzică clasică (canto) din cadrul seriei "Concertelor Enescu", susținut de soprana Andreea Soare, tenorul Florin Guzgă și de pianistul Philip Richardson în data de 7 decembrie la sediul Institutului.
* ICR Madrid, sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei, își propune sărbătorirea Zilei Naționale a României la Madrid printr-un eveniment de diplomație culturală care cuprindă un concert susținut de violoncelistul Andrei Kivu și de pianista Mara Dobresco în auditoriul Muzeului Lazaro Galdiano din Madrid (30 noiembrie), urmat de o recepție și un masterclass susținut de Andrei Kivu în data de 1 decembrie la Conservatorul din Madrid (El Real Conservatorio Superior de Música de Madrid).
În perioada 1-11 decembrie, ICR Madrid va organiza o expoziție de măști tradiționale românești în sala Mănăstirii Franciscane de Călugări " San José " din Brihuega, în cadrul expoziției "Instantanee de iarnă. Măști și costume tradiționale" ale fotografului Florin Andreescu și un spectacol lectură în limba spaniolă, în interpretarea actorului spaniol Ramiro Melgar, după o poveste românească.
* ICR Paris, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Franceză, organizează cea de-a IX-a ediție a Săptămânii filmului românesc la Paris, între 5 și 12 decembrie, ediție care va avea loc în premieră la Cinéma Le Lincoln, în apropierea Champs-Elysées. Săptămâna filmului românesc de la Paris va prezenta publicului francez ultimele noutăți cinematografice românești, fiind vorba de filme produse în 2016-2017, implicând 16 proiecții pe parcursul a opt zile, cuprinzând 14 lungmetraje artistice, dintre care un film clasic și două filme documentare. Vor fi susținute inclusiv dezbateri cu regizorii sau membrii echipei de filmare sau actori, precum și cu invitații. Invitatul de onoare al Săptămânii de film va fi scriitorul și filmologul Cristian Tudor Popescu, iar dezbaterile vor fi moderate de producătorul de film Dan Burlac.
* ICR Praga va marca Ziua Națională a României printr-un concert susținut de grupul folcloric vocal-instrumental "Fiii Putnei", în data de 4 decembrie, pe scena amplasată în aer liber în centrul capitalei cehești cu ocazia Târgului de Crăciun de la Praga. De asemenea, în ziua de 3 decembrie, acest grup folcloric va susține un concert de colinde de Crăciun din zona Bucovinei la Biserica Românească de la Praga după slujba de duminică.
* ICR de la Tel Aviv va găzdui la sediu, până pe 19 ianuarie 2018, expoziția de pictură și grafică "Magia penelului", semnată de artistul israelian de origine română Baruch Elron (1934-2006).
* ICR Varșovia susține organizarea unui recital de vioară și pian cu o dublă semnificație: omagierea creației pianistului, compozitorului și pedagogului român Dinu Lipatti, la aniversarea a 100 de ani de la naștere și sărbătorirea Zilei Naționale a României. Recitalul va avea loc la Varșovia, în data de 2 decembrie, la Palatul de pe Insulă (Palac na Wyspie).
* Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția va organiza expoziția foto-documentară dedicată Centenarului Primului Război Mondial la Veneția (1 decembrie 2017 — 31 ianuarie 2018), cu scopul de a prezenta publicului larg italian implicarea românilor și a României în Primul Război Mondial, cu ajutorul documentelor de arhivă, a fotografiilor, ilustrațiilor contemporane și a documentelor de presă. De asemenea, va organiza în data de 1 decembrie concertul aniversar Lipatti 100, susținut de violonista Mălina Ciobanu și pianistul italian Matteo Andri, în colaborare cu Scuola Grande di San Marco din Veneția și Muzeul Național "George Enescu" din București.
* În data de 1 decembrie va avea loc la Haus der Kultur din Anif, landul Salzburg concertul intitulat "Periplu muzical România-Salzburg", susținut de șase studenți români ai Universității "Mozarteum" din Salzburg, realizat în colaborare cu Consulatul Onorific al României la Salzburg și Ambasada României în Republica Austria.
Anterior, ICR Tel Aviv a organizat un eveniment muzical, în colaborare cu Ambasada României în Statul Israel, în data de 27 noiembrie, la Muzeul de Artă din acest oraș.
Totodată, ICR Madrid în colaborare cu Primăria orașului Gernika-Lumo și Asociația culturală "1 Decembrie" a propus expoziția "Bucureștiul sefard. O istorie de peste 500 de ani în 100 de imagini", în perioada 27 noiembrie — 11 decembrie, în orașul cu valoare simbolică Gernika ( Guernica ).
De asemenea, în organizarea ICR "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul , în perioada 29 noiembrie — 4 decembrie, la Catedrala Franciscană "Sf. Anton" și la Biserica Ortodoxă Sf. Muceniță Parascheva, sunt programate două concerte susținute de Grupul "Vlahos".
Evenimentele organizate au rolul de a face cunoscută cultura română în afara țării și de a crește vizibilitatea acesteia, înscriindu-se astfel în misiunea Institutului Cultural Român, care în fiecare an acordă o atenție deosebită celebrării Zilei Naționale.
AGERPRES

top

Proiectul pentru modificarea și completarea Legii cetățeniei române, în dezbatere publică la Ministerul Justiției
Clarificarea dobândirii cetățeniei române de către copilul născut din părinți străini sau fără cetățenie s-a aflat printre măsurile considerate benefice de participanții la dezbaterea publică privind proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii cetățeniei române, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției, transmis joi AGERPRES.
Potrivit sursei citate, Ministerul Justiției a găzduit joi dezbaterea publică privind proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii cetățeniei române 21/1991, întâlnire la care au participat ministrul Tudorel Toader, reprezentanți ai Direcției de Elaborare Acte Normative, Autorității Naționale pentru Cetățenie, Ministerului Afacerilor Externe, Inspectoratului General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR — reprezentanța România), precum și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale.
Cu acest prilej a fost reiterată necesitatea actualizării cât mai urgente a cadrului de reglementare privind cetățenia pentru evitarea situațiilor de interpretare neunitară care ar putea aduce prejudicii unor categorii de persoane.
"Proiectul de lege supus dezbaterii reglementează de o manieră detaliată condițiile de fond și procedurale privind dobândirea cetățeniei de către minori. Proiectul aduce clarificări în ceea ce privește dobândirea cetățeniei române de către copilul născut din părinți cetățeni străini sau fără cetățenieinclusiv în cazul în care numai unul dintre părinți solicită acordarea cetățeniei române. Astfel, minorul dobândește cetățenia română la cererea părinților săi, odată cu aceștia; cererea va fi depusă odată cu cererea părinților de acordare a cetățeniei române. Așadar, și pentru minor devine obligatorie parcurgerea procedurii odată cu cererea părinților de acordare a cetățeniei române întemeiată pe prevederile articolului 8", se precizează în comunicat.
MJ arată participanții la dezbateri au apreciat ca fiind benefice măsurile legislative cuprinse în proiect, prin care se clarifică dobândirea cetățeniei române de către copilul născut din părinți cetățeni străini sau fără cetățenie.
În cadrul întâlnirii au existat puncte de vedere pentru introducerea în textul de lege propus Parlamentului și a posibilității obținerii cetățeniei române de către minorii născuți pe teritoriul României din părinți cetățeni străini, care nu au obținut la naștere cetățenia unui stat, fiind apatrizi, arată sursa citată.
"O altă temă adusă în discuție de cei prezenți la dezbatere a fost posibilitatea reducerii la jumătate a termenelor de locuire prevăzute la articolul 8 din lege în cazul solicitanților care beneficiază de protecție subsidiară în înțelesul Legii 122/2006 privind azilul în România, astfel încât aceleași reguli fie aplicate atât celor care au dobândit statutul de refugiat, cât și celor care beneficiază de protecție subsidiarăambele categorii de persoane fiind beneficiari ai protecției internaționale", se menționează în comunicat.
AGERPRES

top

Finanţări nerambursabile disponibile pentru românii de peste hotare + sesiune deschisă pe tot parcursul anului

A fost deschisă sesiunea de finanţări nerambursabile susţinute de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, cu posibilitatea trimiterii cererilor de finanţare pe tot parcursul anului.
Pentru a beneficia de finanţarea nerambursabilă este necesară existenţa unor surse de finanţare proprii sau atrase ale solicitantului în cuantum de minim 10% din valoarea totală a finanţării acordate.
Pentru mai multe detalii consultaţi Ghidul Beneficiarului 2017: http://www.dprp.gov.ro/wp-content/uploads/2016/11/Ghidul-Beneficiarului-2017.pdf
Cererea de finanțare, însoțită de documentele aferente (v pagina 6 din Ghid), poate fi trimisă electronic la adresa de e-mail: cabinet.ministru@mprp.gov.ro
Toate documentele de finanţare se găsesc în format editabil aici: http://www.dprp.gov.ro/finantare/
Trebuie actualiyate cererile depuse între 15 octombrie şi 1 decembrie 2016
Datorită reorganizării Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), persoanele care au depus cereri de finanţare către DPRRP în perioada 15 octombrie – 1 decembrie 2016, sunt invitate completeze o declarație prin care opteze fie pentru:
-  renunţarea la cererea de finanţare depusă la DPRRP, fie pentru
-  menţinerea si preluarea cererii de către MRP.
Mai multe detalii aici: http://www.dprp.gov.ro/in-atentia-celor-care-au-depus-proiecte-de-finantare-catre-dprrp-spre-finalul-anului-2016/

top

Apel pentru toţi credincioşii ortodocşi români
Pentru strângerea de fonduri necesare terminării construcţiei Bisericii ortodoxe române ”Sfântul Gheorghe şi Sfântul Dimitrie cel Nou” din Las Vegas
Dragi compatrioţi,
Vă rugăm şi vă invităm să vă alăturaşi credincioşilor din această parohie şi să deveniţi ctitori ai bisericii. Donaţiile dvs. sunt tax deductible, biserica fiind non-profit, iar la terminarea construcţiei numele dvs. vor fi înscrise cu lietre de aur în interiorul bisericii.
Vă mulţumim anticipat. Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru generozitatea dvs.

Moduri de a trimite donaţia: Prin check - scrieţi check-ul pe numele scurt al Bisericii: Saint George Church. Trimiteţi-l la adresa: P.O. BOX 29113, Las Vegas, NV 89126. Pe website, la adresa: www.stgeorgechurchlv.org

top

Anunţ
Biserica “Sfântul Nicolae” din Riverside, California, păstorită de Preotul Simion Poptelecan, vă invită să participaţi la Sfânta Liturghie în fiecare duminică între orele 13-14, urmată de o masă prietenească (fără contribuţie).
Adresa Bisericii este: 5570 Tuler St., Riverside (după Killer St.). Tel.: (909) 528-9065 sau (909) 446-1238.
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi vă aşteptăm cu drag!

top

O carte a comunităţii româneşti
A apărut şi se poate procura direct de la autor, cartea “Aceste bucurii trecătoare” de George Băjenaru. Preţul unui exemplar este $30.95, la care se adaugă $3.33 pentru cheltuieli de expediere. Cec personal sau Money order pe numele autorului, la adresa: 5 Essex Street, Wakefield, MA, 01880

top

Apel cãtre cititori
Au trecut treisprezece ani de când ne strãduim din rãsputeri, sã punem, sãptãmânal, sub ochii Dumneavoastrã, luminã din lumina Gândului Românesc, oglindind împlinirile si sperantele românilor din tara de acasã si din lumea întreagã.
Eforturile pe care le-am depus si le depunem pentru a vã aduce, în limba românã, informatii din toate domeniile vietii din tarã si din afara ei, presupun o investitie financiarã deosebitã.
În momentul de fatã, ne aflãm, din nefericire, într-un mare impas. Posibilitãtile noastre de a face fatã cheltuielilor de editare, sunt sever limitate.
De aceea facem apel la Dumneavoastrã, cititorii, sã ne sprijiniti cu câte o donatie. Orice sumã va fi binevenitã. Trimiteti check personal sau money order pe numele Meridianul Românesc, la adresa de pe prima paginã.
Cu multumiri anticipate,
Meridianul Românesc

top

.......